SuhanPost @ Youtube

WEBSITE UNDER CONSTRUCTION

WEBSITE UNDER CONSTRUCTION

23 July 2011

Telemovie TUNGGU SEKEJAP arahan Along Kamaluddin

Lagi telemovie Tribute to P.Ramlee berjudul TUNGGU SEKEJAP bakal diterbitkan oleh Suhan Movies & Trading Sdn. Bhd arahan oleh Along Kamaluddin. 


Lakonan 


Fizo Omar
 Hasnul Rahmat


                            Eira Syazira
 

 Nasir Bilal KhanTelemovie ini mengisarkan Adli dan Amirah yang saling mencintai tetapi terpaksa berjauhan kerana Adli menerima tawaran melanjutkan pelajaran ke Universiti di luar negara. Walaupun mereka saling mencintai, bapa Amirah tidak merestui hubungan mereka kerana menganggap Adli yang miskin tidak layak untuk berkahwin dengan anaknya dan tidak mampu untuk membahagiakan anaknya. 

       Sewaktu Adli di luar negara, Amirah dilamar oleh Anak Tok Penghulu bernama Fuad, namun lamaran tersebut ditolak oleh Amirah lantas menimbulkan rasa marah dan tidak puas hati kepada Fuad kerana menganggap penolakan itu memalukan keluarganya dan bertindak nekad untuk membalas dendam.


          Mampukah Amirah menunggu kepulangan Adli? Apakah yang dirancang oleh Fuad untuk membalas dendam terhadap maruah keluarganya? Apakah perkhabaran gembira diterima oleh Adli sepulangnya ke tanah air? saksikan kisah menarik penuh emosi ini yang akan ditayangkan di TV2 dalam slot Tribute to P.Ramlee yang mengumpulkan 10 telemovie oleh arahan pengarah-pengarah hebat tanah air.


Sedutan Sarjan Hassan yang mendendangkan lagu Tunggu Sekejap oleh P.RamleeLirik lagu Tunggu SekejapTunggu sekejap wahai kanda
Kerana hujan masih renyai
Tunggu sekejap
Dalam pelukan asmara ku

Jangan bimbang
Walaupun siang akan menjelma
Malam ini
Belum puas bercumbu dengan kau

Tunggu sekejap wahai kasih
Tunggulah sampai hujan teduh
Mari ku dendang
Jangan mengenang orang jauh

Jangan pula
Jangan tinggalkan daku sorang
Tunggu sekejap kasih
Tunggu


***  copyright  www.suhanpost.com  ::   admin@suhanpost.com

1 comment:

LADY EMMA said...

baru habis tonton drama ni..
pelakon mantap.. best.. tp amira mati..sedih!